Jocul cu ceară

June 1, 2017 ,

 

Jocul cu lumânări și ceară are scopul de a crea senzații la nivelul pielii, în acest caz o senzație de mai cald sau fierbinte. E esențial să știi că nu toate lumănârile sunt la fel și pielea fiecărui om e diferită. Regula de bază e simplă: cu cât lumânarea are mai mult ulei și parafină amestecată cu ceară cu atât are o temperatură de ardere mai joasă (e mai puțin fierbinte la contactul cu pielea). Cu cât ceara are mai puține uleiuri și parafină în ea, cu atât va frige mai tare pentru că are o temperatură de ardere mai mare. Practic poți face o verificare cu unghia: apeși în ceară și dacă unghia intră ușor, de parcă ar fi unt, probabil că e bună de play. Dacă este foarte tare și pare că se fărâmă, atunci probabil va arde destul de rău.

Testează pe tine

De asemenea, oamenii simt temperatura diferit. Unora le place, alții abia sesizează, iar altora le displace, mai ales dacă e combinată cu o frică de foc, pe care trebuie să o iei în considerare și să o discuți înainte. Dar eu recomand mereu ca înainte de a pune ceară pe altcineva, să o testezi pe tine. Aprinzi lumânarea și picuri un pic de ceară, de la aproximativ 30 de centimetri distanță pe spatele mâinii tale (nu în palmă!). Pentru că în vreme ce senzația de cald pe piele e subiectivă, arderea pielii în mod fizic de la o temperatură prea mare e destul de obiectivă (dacă vezi bășici, e prea fierbinte, dar oricum probabil o să te prinzi repede că o să-ți vină la urli de durere). Și mai bine să testezi întâi pe tine decât să-l nenorocești pe altul.

În timpul play-ului e foarte importantă distanța de la care aplici ceara. Cu cât lumânarea e mai aproape de piele, cu atât ceara arde mai tare. Cu cât o depărtezi de piele, cu atât arde mai puțin, petru că mai are un răgaz să se răcească până ia contact cu omul. De asemenea, diferite zone de pe corp dor diferit. Spre exemplu pe picioare și brațe e mai puțin dureros decât pe burtă (dar asta iar nu e o regulă și depinde de la om la om).

Lumânări cu sau fără parfum

Mare atenție că anumiți oameni pot avea reacții alergice la anumite componente din ceară. Deci e important să discuți orice reacții alergice înainte și mai bine să eviți play-ul cu ceară la oameni care au reacții alergice violente (risc de șoc anafilactic). Dacă lumânarea e parfumată pot provoca mai ușor reacții alergice, din cauza uleiurilor care pot conține alergeni. Dar în absolut niciun mod nu pot provoca infecții decât dacă e un play extrem de prost și este arsă rău pielea. Ceea ce nu ar trebui deloc să se întâmple. Iar dacă faci bășici pe piele de la wax play, atunci poți face o infecție acolo indiferent de ceara care a fost folosită, cum se întâmplă de fiecare dată când este ruptă pielea într-o zonă.

Dacă partenerul nu are probleme cu alergii, atunci poate să fie o experiență deosebită jocul cu lumânări parfumate, mai ales dacă reușești să combini diverse arome pentru a crea o atmosferă specială.

Nu trebuie să te dai cu absolut nimic înainte. E posibil ca anumite creme sau uleiuri, la contactul cu ceară mai încinsă chiar să te ardă pe bune. Iar după te dai cu ceva doar dacă vrei tu să îți hidratezi pielea, dar nu e necesar. În caz de arsură gravă, puteți cumpăra de la farmacie, din timp, Oximed. E un spray foarte, foarte bun pentru arsuri și ajută! Dar vă rog eu citiți prospectul înainte, că nu sunt un medic calificat. Doar știu că l-am folosit de mai multe ori în cazul unor arsuri, la recomandarea unui medic și m-a ajutat enorm. Oricum e bine să-l aveți în trusa medicală de urgență de acasă, chiar și dacă nu faceți wax play. 🙂

De asemenea, atenție când pui ceară pe zone cu probleme (nu turna ceară în orificii), pe iritații ale pielii, tăieturi, etc. Întreabă omul dacă are o sensibilitate pe piele sau condiții ale pielii pe care e poate mai bine să le discutați cu un medic înainte.

Nu este nicio diferență între lumânările de Carrefour/Mega/etc. și cele de sexshop, cu excepția prețului :)) Singura chestie care face lumânările de sexshop o alegere bună e că nu trebuie să îți mai bați capul alegând lumânarea potrivită. Știi sigur că sunt bune, dar eu nu cred că justifică prețul, mai ales că e super-simplu să îi dai seama ce lumânări sunt bune și ce lumânări trebuie evitate.

Jocul cu ceara și alte senzații

Iar mie îmi place mult să combin jocul cu ceara cu alte senzații. Aplicarea de gheață pe piele  e o alegere foarte bună, mai ales când ști să alternezi fierbinetele cu rece. Te mai poți juca cu pene care gâdilă, în apropiere de zonele sensibile unde ai pus ceară și pielea e mult mai ”alertă”. Sau poți încerca spanking/lovirea peste fund cu palma pe zona pe care urmează să aplici ceară (astfel pielea e un pic mai sensibilă după lovire și senzația mai intensă). Poți aplica un spanking și după, atât ca să combini senzațiile cât și pentru a mai da jos excesul de ceară :))

Mare atenție pentru că ceara e dificil de curățat și poate păta rău haine, lenjerii de pat, covoare. Și, de asemenea, poate stropi, deci ajunge și în locuri unde nu te așteptai că vei avea de-a face cu consecințele jocului cu ceară. Eu vă doresc multă, multă distracție plăcută cu aceste senzații. Acum că aveți informațiile necesare, nu vă mai împiedică nimic să încercați pentru prima oară!

Leave a comment