Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Poly monthly

November 25, 2016 @ 7:00 am - 10:00 pm

Free

Tema pe care o propunem luna aceasta este „etică și non-monogamie”. Ceea ce deosebește relațiile de tip polyamory de adulter și simplul înșelat este însuși caracterul lor etic. Nu doar că o relație poly presupune consimțământul tuturor celor implicați, dar are (sau ar trebui să aibă) totdeauna în vedere toate persoanele implicate, nevoile, sensibilitățile și așteptările lor – ceea ce face deseori alegerile morale mult mai dificile și complicate, iar universul relațional mult mai greu de navigat.

Ne-am dori să vorbim despre cum ne așteptăm să fim tratați și cum îi tratăm pe alții, cum încercăm să rezolvăm diversele dileme morale și cum ne raportăm la comportamente pe care le considerăm incorecte la cei din jur sau chiar la noi înșine.

Bibliografia pe temă este vastă (practic nu poți aborda teme privind non-monogamia fără a ajunge, fie și tangențial, la chestiuni etice) – nu întâmplător una dintre cărțile de referință despre polyamory se numește chiar „The Ethical Slut”. Dar cum, cu siguranță nu aveți timp, puteți folosi și scurtături și să consultați podcastul de aici http://polyweekly.com/2016/10/pw-491-your-poly-ethics/ și apoi, eventual, resursele la care face textul referire.

Poly Monthly e un eveniment dedicat tuturor celor interesați de stiluri alternative de relaționare (relații deschise, swingeri, poliamoroși, anarhiști în relaționare). Ne vom aduna o dată pe lună pentru a discuta pe o temă pe care o vom propune de fiecare dată. Contribuțiile voastre sunt esențiale și nasc aceste întâlniri, așa că vă încurajăm să propuneți subiecte care vi se par interesante, din care credeți că ați putea învăța, cu care v-ați confruntat sau teme unde credeți că ați avea o experiență utilă de împărtășit.

Ceea ce ne dorim e să fim un grup de suport, bazat pe prietenie, unde să putea discuta acele aspecte ale relațiilor noastre pe care e dificil să le abordăm cu alte persoane care nu înțeleg pe deplin acest stil de relaționare.

Vă așteptăm singuri sau alături de partener sau parteneri. Puteți pune întrebări deschis și liber, dar vă rugăm să tratați toți ceilalți participanți cu respect. Nu este necesar să vorbești la întâlniri, dacă nu te simți confortabil să o faci, dar încurajăm cât mai mult comunicarea, pentru că împreună putem găsi mult mai simplu soluții la probleme cu care probabil ne-am confruntat fiecare dintre noi.

Details

Date:
November 25, 2016
Time:
7:00 am - 10:00 pm
Cost:
Free
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Trimite-mi un mesaj dacă dorești să afli cum să participi
Bucuresti, Romania

Organizer

George și Kitty