Ce e asta, poliamoria?

September 8, 2016 ,

Ce e poliamoria? Am răspuns la această întrebare de atâtea ori, încât pot spune cu mâna pe inimă că ăsta a fost primul impuls pentru a mă apuca de a scrie un blog: vroiam doar să am niște texte scrise, cărora să le pot da sfântul copy/paste, ca să nu mai fie necesar să îmi rup degetele în mesaje private. E obositor să explici aceeași chestie de sute de ori (binecuvântat fie sfântul SwiftKey, care deja a învățat pe de rost definiția poliamoriei).

Poliamoria înseamnă că un om decide să aibă mai multe relații cu mai multe persoane, simultan, cu consimțământul și informarea tuturor celor implicați. Sună abstract, nu? Oricum e o definiție destul de proastă pentru că sunt multe tipuri de relaționare în cadrul poliamoriei care nu au nicio legătură cu definiția mea.

Hai să încercăm cu un exemplu practic: eu am mai multe relații amoroase, stabile și de lungă durată cu mai multe persoane. Nu îmi înșel partenerii. Toată lumea știe de toată lumea și e de acord să trăim așa. Toată lumea are sau este în căutare de alte relații la rândul lor, în afara relației cu mine. Și mai practic de atât: soțul meu face dating, iubitul meu e căsătorit cu o altă femeie, care la rândul ei are un alt partener, care mai are o iubită. Relația cu iubita mea e de multă vreme mai mult platonică pentru că și-a găsit un iubit nou și se concentrează pe relația cu el, o decizie pe care o susțin și a picat foarte bine, pentru că și eu am început să fac iar dating, de ceva vreme.

Asta pe scurt explicat. Voi intra în toate amănuntele din lume, sub forma unor postări scurte, în care voi încerca să răspund, întotdeauna din perspectiva mea, la cât mai multe nedumeriri legate de stilul meu de viață. Așa că nu ezitați să trimiteți orice întrebare, ori prin formularul de contact de pe site, ori prin nenumăratele rețele de socializare pe unde îmi fac veacul. Răspund cu mare drag și pe cât de bine pot.

Leave a comment